ضرورت صیانت از فرهنگ های قومی و قبیله ای/محمود عبدالهی
موضوع :
ضرورت صیانت از فرهنگ های قومی و قبیله ای
بیان مساله:
آیا در عصر حاضر در کشور ما صیانت از فرهنگ های قومی در میان افراد اقوام و قبائل مختلف ضرورت دارد؟
این سوالی است که برای ما مطرح شده و در این مقاله در پی بررسی آن هستیم و می خواهیم ضرورت و راهکار های مساله مطرح شده را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهیم.
هویت و فرهنگ هر کشور جدای از هویت و فرهنگ اقوام مختلف آن کشور نمی باشد.
با توجه به این که توجه به سنن قومی و فرهنگ در جامعه در حال رنگ باختن می باشد، پرداختن به این موضوع امری ضروری می نماید.
در عصر جدید اکثر افراد فرهنگ قومی و اصیل خود را ناکارآمد، کهنه و تحلیل رفته می دانند و در نتیجه این نگرش غلط، روی آوردن به تجرد مآبی و فرهنگ غرب بدون در نظر گرفتن زیرساخت های اجتماعی و فرهنگی باب شده و منجر به آسیب های اجتماعی و فرهنگی از جمله بوجود آمدن طنزهای زشت و آسیب رسان به اقوام و فرهنگ های مختلف گردیده که در گذر زمان این نگرش بسیار منفی و خطرناک می باشد.
برای آشنا شدن با هر یک از اقوام موجود در کشور نیازمند این موضوع هستیم که آداب، رسوم و پیشینه تاریخی هر یک از اقوام توسط مدرسین تحصیل کرده و مجرب که خود آموزش های لازم را فرا گرفته اند، به دانش آموزان هر قوم آموزش داده شود و تدریس گردد که این مهم می تواند در مدارس محلی و شهری صورت پذیرد.
با مطالعه تاریخ کشور ژاپن و موقعیت این کشور بعد از جنگ جهانی دوم به این نتیجه می رسیم که یکی از عوامل پیشرفت این کشور بعد از جنگ تکیه بر تولیدات داخلی، باور سنت های بومی و تلاش برای آبادانی کشور با پتانسیل های داخلی می باشد، نه الگو قرار دادن بقیه کشورها بدون توجه به سنت ها و فرهنگ بومی که این موضوع دقیقا می تواند الگو قرار داده شود و به شناخت بیشتر هر قوم از خود و اقوام جامعه در جهت پیشبرد اهداف ملی منجر گردد.
امروزه بسیاری از فرهنگ های قومی و گویش های محلی در خطر فراموشی و انقراض هستند. باید چاره ای اندیشید، فکری کرد و اقدامی بایسته انجام داد تا زبان ها و لهجه ها را که عاملی برای وحدت و وفاق ملی هستند از خطر نابودی نجات داد.
در این کارزار بی امان فرهنگی که طرفداران یکسونگری فرهنگی می کوشند تا همگان را زیر یک سلطه و نظام واحد سیاسی و فرهنگی ببرند، بدون شک سمبل ها و مولفه های فرهنگی هر ملتی عامل تعیین کننده در حفظ وحدت ملی می باشد.