فسیل 419 میلیون ساله ی ماهی
جدیدترین کشف ار فسیل 419 میلیون ساله ی یک ماهی که استخوان فکی بسیار مشابهی با انسان و سایر مهره داران امروزی دارد
این قدیمی ترین چهره است که تا کنون دانشمندان دیده اند این مشاهده نشان میدهد چه زمانی و چگونه صورت مهره داران به وجود آمده است یکی ار اعضای آکادمی دانشمندان چین در پکن گفته :
Entelognathus primordialis(اسم این ماهی) به واقع قدیمی ترین فسیل ماهی است که استخوان فکی مشابهی به خود ما دارد
فک و گونه ی این ماهی مهم ترین ویژگی این ماهی است در این ماهی لب ها تبدیل به فک شده اند اونطوری که گفته شده این فسیل از بالا سر بسیار شبیه یه پلیکودرم(نوعی ماهی زره دار منقرض شده)هست اما زمانی که از کنار و همچنین به فک این ماهی نگاه کنید شباهتی به پلیکودرم ها ندارد!
دانشمندان فسیلی که به نظر می رسد قدیمیترین فسیلی باشد که تا به حال کشف شده را رو نمایی کردند. این فسیل متعلق به میکروبهای تک سلولی با بوی بسیار بد است که ۳/۵ میلیارد سال پیش زندگی میکردهاند و به احتمال بسیار زیاد اجداد انسانها بودهاند.
کشف قدیمیترین فسیل جهان
باقیماندههای کوچک این فسیل درون تودهای سنگ ماسهای در استرالیای شرقی، توسط دانشمندان دانشگاه اولد دامینیوم آمریکا کشف شدهاند و آن گونه که گفته میشود، این فسیلها 300 میلیون سال قدیمی تر از فسیلهایی هستند که باور میرفت قدیمی ترین فسیلهای کشف شده دنیا و نمونه زندگی بر روی زمین باشند.
کارشناسان معتقدند که این میکروبها در نوعی دسته و گروه زندگی میکردهاند و هر سلول، زندگی جدا داشته ولی به صورتی موفق به صورت یک واحد با بقیه میکروبها و سلولها کار میکرده و ارتباط داشته است. این دسته به نوعی جامعه انسانی کوچک تشبیه شده است.
رابرت هیزن از انستیتو علمی کارنگی میگوید که این فسیل درون مادهای حصیرمانند به رنگ بنفش و سبز کشف شده که بوی بدی مانند بوی تخم مرغ گندیده دارد. به نظر می رسد که این میکروب، توانایی تبدیل نور خورشید به انرژی را داشته و این پروسه، تولید این ماده سولفور مانند با بوی بد را به عنوان باطله در پی داشته است.
او همچنین اضافه کرد که اگر انسانها میتوانستند 3.5 میلیارد سال به گذشته و به یک ساحل عادی در استرالیا سفر کنند، تودهای از این موجودات و بافتهای لزج بنفش و قهوهای را میدیدند که با ترشح سولفور، با خوشحالی زندگی میکنند.
قديمي ترين فسيل مار به قدمت 167 ميليون سال کشف شد
واحد مرکزي خبر/ دانشمندان ديرينه شناس از کشف قديمي ترين فسيل اجداد مارهاي کنوني به قدمت يکصد و شصت و هفت ميليون سال پيش خبر دادند.
قديمي ترين فسيل يک مار که تاکنون کشف شده است هفتاد ميليون سال قدمت دارد ولي گروهي از دانشمندان ديرينه شناس دانشگاه آلبرتا در کانادا که نتايج تحقيقات آنها در نشريه نيچر کاميونيکيشنز Nature Communications با بررسي بقاياي فسيلي چند مار که در موزه هاي تاريخ طبيعي چند کشور نگهداري مي شدند، چهار گونه جديد از فسيل مار شناسايي کردند که پس از آزمايشات مشخص شد اين جانوران بين 143 تا 167 ميليون سال پيش زندگي مي کرده اند. اين در حالي است که قديمي ترين فسيل ماري که تاکنون شناخته شده است حدود هفتاد ميليون سال قدمت دارد.
دانشمندان مي گويند فسيل ماري که 167 ميليون سال قدمت دارد را در منطقه آکسفوردشاير Oxfordshire در جنوب انگليس کشف کرده اند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس؛ دانشمندان مي گويند مشخصات بارز و شناخته شده مارهايي که فسيل آنها کشف شده همانند دندان هاي خميده به سمت عقب آنها، با مارهاي کنوني شباهت زيادي دارد ولي در مورد رفتارهاي عمومي، اندازه يا شکل بدن آنها اطلاعي در دست نيست.