loading...
پیران فایل
پروپوزال و پایان نامه همه رشته ها
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
فعالیت های کلاس دهم تصویر سازی مدرسه شهید فهمیده+برنامه امتحانات هنرستان شهید فهمیده 20 2651 admin_piranshahrnet
نمرات (درس excel) آخرین ویرایش + مستمر 0 929 admin_piranshahrnet
نمره اطلاعات و ارتباطات آخرین ویرایش نوبت اول+ مستمر 8 1628 admin_piranshahrnet
دانلود کتاب.... و بررسی روشهای نفوذ به وب و تامین امنیت آن(نویسنده محمود عبدالهی) 0 1089 admin_piranshahrnet
فروشگاه مقالات و پروژه های دانشجویی و دانش آموزی فعال می باشد 0 1060 admin_piranshahrnet
گالری تصاویر مدرسه شهید فهمیده پیرانشهر 0 1116 admin_piranshahrnet
نمرات (درس مفاهیم پایه + نمره امتحان) آخرین ویرایش + مستمر 4 1378 admin_piranshahrnet
خالیدنجمی ریس کمیسون فرهنگی واموزش عالی:جامعه توسعه یافته نیازمندمعلمان باانگیزه است 0 1058 admin_piranshahrnet
نمرات (درس word) آخرین ویرایش نوبت اول + مستمر 0 1032 admin_piranshahrnet
نمرات (درس پاورپوینت) آخرین ویرایش + مستمر 0 908 admin_piranshahrnet
نمرات (درس سیسم عامل) + مستمر 0 883 admin_piranshahrnet
​روش محاسبه نمرات (درس مفاهیم پایه) 0 992 admin_piranshahrnet
محمود عبدالهی بازدید : 569 دوشنبه 17 اسفند 1394 نظرات (0)

قطره چکان

انتخاب قطره چکان مهمترین کاری است که در یک شبکه آبیاری قطره‌ای باید انجام گیرد. انتخاب صحیح باعث می‌شود که هزینه‌های نگهداری و زیان‌های ناشی از مسدود شدن مجراها در اثر گرفتگی، به مقدار قابل توجهی کاهش یابد.

انواع قطره چکان ها

ساده‌ترین قطره چکان لوله‌ای است که در طول آن بفواصل مختلف روزنه‌های بسیار ریزی ایجاد شده و آب از این روزنه‌ها خارج می‌شود.

قطره چکان دکمه‌ای

این قطره چکانها کوچک بوده و دارای دهانه کوچکی به قطر کمتر از یک میلیمتر هستند. با سوراخ کردن لوله‌های آبرسانی فرعی این قطره چکانها در آن سوراخها قرار می‌گیرند. آب از دهانه وروی داخل قطره چکان شده و پس از طی بدنه از دهانه خروجی آن به سطح خاک می‌چکد. از مزایای این قطره چکان ارزانی قیمت آن و سرعت نصب و ساده بودن کار با آنهاست.

قطره چکان با مجرای طولانی

این نوع قطره چکان در مسیر لوله فرعی قرار گرفته و آب از دهانه ورودی وارد قطره چکان شده و پس از طی مسیر مارپیچ طولانی از دهانه خروجی خارج می‌گردد. عیب عمده این قطره چکان احتمال مسدود شدن مسیر در اثر رسوبات نمکی و یا ذرات جامد معلق در آب می‌باشد. این قطره چکان قابل تعمیر نبوده و در اثر انسداد مجرا باید با آب اسید شسته و یا تعویض شود.

قطره چکان صفحه‌ای

این قطره چکان از چند صفحه منطبق بر هم تشکیل شده بطوریکه هر صفحه دارای دیواره عرضی عمودی بر صفحات است. آب در مسیر خود ‌این دیواره‌های عرضی را دور زده و از سوراخ انتهایی به صورت قطره خارج می‌شود. مجموعه این صفحات روی هم قرار گرفته و به قطره چکان شکل صندوقی کوچکی می‌دهد.

قطره چکان چند دهانه‌ای

برای آبیاری درختان در باغهای میوه اجبارا از قطره چکانهایی که با فشار زیادتر و با چند دهانه خروجی آب را به پای درخت برسانند استفاده می‌شود. به هر یک از دهانه‌ها لوله باریکی وصل شده و آب را تا فاصله چند متری منتقل می‌نماید. بدین ترتیب با یک یا دو قطره چکان می‌توان نسبت به آبیاری یک درخت اقدام نمود. تعداد این خروجی‌ها از ۵-۱ متغیر است.

تجمع نمک در آبیار ی قطره‌ای

آب آبیاری دارای مقداری نمک محلول در خود است که ممکن است موجب مسدود شدن مجرای قطره چکانها شود. بعضی اوقات نیز این نمکها همراه آب آبیاری وارد منطقه ریشه گیاه شده و زیان فراوانی به گیاه وارد می‌سازد.

برای شست و شوی این نمک هابه دو روش عمل می‌کنند:

1.     در زمستان از آب رودخانه‌ها و یا جریانهای سطحی حاصله از بارندگی یا آبهای اضافی موجود در منطقه برای شست و شو استفاده می‌شود.

2.     هر دو سال یکبار زمینهای آبیاری قطره‌ای را با روش کرتی کشت و آبیاری می‌کنند.

اسید شویی در آبیاری قطره‌ای

اسید در سیستمهای آبیاری به منظور شستشوی رسوبات تثبیت شده درون لوله‌ها و قطره چکانها که ناشی از مواد شیمیایی محلول در آب آبیاری می‌باشد کاربردهای فراوانی دارد. این نوع رسوبات یا از آب آبیاری ناشی شده و یا به دلیل بکار گیری و تزریق کودهای محلول نامرغوب در آب آبیاری بوجود می‌آید. جهت تزریق اسید به درون سیستم آبیاری همان لوازمی بکار می‌رود که در هنگام تزریق کود از آنها استفاده می‌شود.

اسیدهای مناسب جهت شستشوی سیستم عبارتند از :

 اسید هیدروکلریک اسید سولفوریک اسید فسفریک

قطره چکان نتافیم

امروزه بحران آب در کشور ایران به عنوان یکی از معظلات اصلی کشاورزان بشمار می رود ، مهندسان کشاورزی بهترین راه برای مقابله با این بحران را استفاده از سیستم های جدید برای آبیاری می دانند. براساس تحقیقات انجام شده با اعمال سیستم هالی آبیاری جدید می توان بر مشکل کمبود آب در بخش کشاورزی فایق آمد. آبیاری قطره ای پیشنهادی است که مهندسان کشاورزی به کشاورزان پیشنهاد می نمایند.

آبیاری قطره ای

آبیاری قطره ای می تواند راهکاری بسیار مفید در صنعت کشاورزی بشمار آید ، برای راه اندازی سیستم های آبیاری قطره ای در مزارع و باغات کشور می توان از کمک های مهندسان کشاورزی و شرکت های مشاوره ای در این حوزه استفاده نمایند ، جهاد کشاورزی همیشه لیست شرکت های مشاوره ای در حوزه خدمات مشاوره ای برای انجام پروژه های آبیاری قطره ای را در اختیار کشاورزان قرار می دهد.

آبیاری قطره‌ای یا Drip irrigation به روشی گفته می شود که مراتع و باغات با آب با فشار کم از سوراخی یا وسیله‌ای به نام قطره چکان در سیستم آبیاری قطره ای به درختان داده  می شود ، یعنی آبیاری در کشاورزی مدرن امروزه به کمک سیستم های آبیاری قطره ای و قطره چکان سیستم آبیاری قطره ای انجام می پذیرد. در انتخاب قطره چکان سیستم های آبیاری قطره ای همیشه به این نکته توجه کنید که از بهترین نوع محصول در سیستم شما استفاده گردد. بهترین نوع قطره چکان در سیستم های آبیاری قطره ای قطره چکان نتافیم می باشد.

در این روش هدر رفت آب بسیار کم می باشد و آب استفاده شده در این روش بطور مستقیم توسط  گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد این در حالی است که در روش های قبلی آبیاری آب با تبخیر و انتشار در جاهای مختلف باغات که هیچ روییدنی وجود نداشت به هدر می رفت و علف های هرز بیشتر از آب آبیاری استفاده میکردند.

نتافیم برندی قدیمی در حوزه تولید محصولات آبیاری قطره ای می باشد ، این شرکت تولید کننده بهترین ابزار ها و دستگاه های آبیاری قطره ای در جهان می باشد ، محصولات این شرکت در بین رقبای خود از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است .

اغلب فعالان در حوزه آبیاری قطره ای برند نتافیم را می شناسند ، و برای انتخاب محصولات بکار رفته در سیستم های آبیاری قطره ای این برند را پیشنهاد می نمایند ، برند نتافیم دارای انواع مختلف در سیستم های آبیاری قطره ای می باشد .

انواع قطره چکان نتافیم

قطره چکان نتافیم

قطره چکان نتافیم با توجه به حجم آب مورد نیاز در شبانه روز برای درختان و محصولات کشاورزی ارائه می شود. قطره چکان نتافیم در 4 مدل ارائه می شود : 1- قطره چکان 4 لیتری 2- قطره چکان 8 لیتری 3- قطره چکان 12 لیتری 4- قطره چکان 16 لیتری

قطره چکان 4 لیتری در زمان مشخص شده تنها 4 لیتر اجازه عبور آب از خود را می دهد. از مشخصات فنی این قطره چکان می توان به وزن: 15 گرم | میزان آبدهی: 4 لیتر در ساعت | فشار کارکرد: 1 اتمسفر | حداقل فشار: 0/5 اتمسفر | حداکثر فشار: 4 اتمسفر |شرکت سازنده: نتافیم آمریکا اشاره کرد.

قطره چکان 8 لیتری در زمان مشخص شده تنها 8 لیتر اجازه عبور آب از خود را می دهد. از مشخصات فنی این قطره چکان 8 لیتری می توان به وزن: 15 گرم | میزان آبدهی: 8 لیتر در ساعت | فشار کارکرد: 1 اتمسفر | حداقل فشار: 0/5 اتمسفر | حداکثر فشار: 4 اتمسفر |شرکت سازنده: نتافیم آمریکا اشاره کرد.

قطره چکان 12 لیتری در زمان مشخص شده تنها 8 لیتر اجازه عبور آب از خود را می دهد. از مشخصات فنی این قطره چکان 12 لیتری می توان به وزن: 15 گرم | میزان آبدهی: 12 لیتر در ساعت | فشار کارکرد: 1 اتمسفر | حداقل فشار: 0/5 اتمسفر | حداکثر فشار: 4 اتمسفر |شرکت سازنده: نتافیم آمریکا اشاره کرد.

قطره چکان 16 لیتری در زمان مشخص شده تنها 8 لیتر اجازه عبور آب از خود را می دهد. از مشخصات فنی این قطره چکان 16 لیتری می توان به وزن: 15 گرم | میزان آبدهی: 16 لیتر در ساعت | فشار کارکرد: 1 اتمسفر | حداقل فشار: 0/5 اتمسفر | حداکثر فشار: 4 اتمسفر |شرکت سازنده: نتافیم آمریکا اشاره کرد.

سیستم های آبیاری قطره ای 4 نوع می باشد : 1- آبياري قطره یا نوع دربیپ 2- آبیاری زير بستري 3- آبیاری فواره ای یا همان بابلر 4- آبیاری اسپری روش های معمول برای سیستم های آبیاری قطره ای بدین صورت می باشد.

آبیاری قطره یا دریپ (نوعی از آبیاری قطره ای)

آبیاری قطره ای

در این روش سیستم آبیاری قطره ای با پخش آهسته آب بصورت قطره های جدا و پیوسته با جریان های نازک و باریک از سوراخ های موجود در قطره چکان به انتقال آب انجام می پذیرد. آبیاری دریپ در حقیقت نام دیگر آبیاری قطره ای می باشد.

آبیاری قطره ای

آبیاری زیر بستری (نوعی از آبیاری قطره ای)

آبیاری قطره ای

آبیاری زیر بستری به نوعی از آبیاری گفته می شود که در آن آب به آهستگی در زیر سطح خاک از قطره چکان هایی با دبی مناسب در حد آبیاری دریپ انجام می پذیرد به این روش آبیاری زیر بستری گفته می شود. گفتنی است روش مذکور نباید با آبياري زير زميني كه در قسمت ريشه گياه با مدییرت سطح ايستابي آبياري انجام میگیرد اشتباه گرفته شود چرا که با روش مذکور تفاوت هایی را داراست.

آبیاری قطره ای

آبیاری فواره ای یا همان بابلر (نوعی از آبیاری قطره ای)

 

آبیاری به روش بابلر یا آبیاری فواره ای به انتاقل آب بر سطح خاک بصورت یک جریان بصورت فواره از سوراخی با جریا بیشتر از آبدیاری از نوع دریپ یا زیر بستری می باشد ، می توان گفت تفاوت این روش با روش های قبلی در مقدار انتقال آب بیشتر می باشد. در این روش کمتر از یک گالن در دقیقه آب به سطح خاک و گیاه ریخته می شود.جریان آب قطره چکان در این روش از سرعت نفوذ ذر خاک بیشتر می باشد و در این حالت حتما باید حوضچه ای برای نگهداری آب در محل آبیاری شده استتفاده کرد.

آبیاری اسپری (نوعی از آبیاری قطره ای)

 

آبیاری اسپری هم روشی متفاوت نسبت به روش های قبلی اشاره شده است در این روش از یک مه پاش در سر قطره چکان سیستم های آبیاری استفاده می شود که باعث کاهش آب هدر رفتی در کشاورزی می شود و در نوع خاصی از گیاهان بکار می رود.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
پایان نامه ، پروپوزال و مقالات دانش آموزی و دانشجویی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    میزان رضایت شما از سایت؟؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1787
  • کل نظرات : 85
  • افراد آنلاین : 18
  • تعداد اعضا : 399
  • آی پی امروز : 1286
  • آی پی دیروز : 587
  • بازدید امروز : 2,629
  • باردید دیروز : 1,034
  • گوگل امروز : 86
  • گوگل دیروز : 178
  • بازدید هفته : 3,663
  • بازدید ماه : 7,621
  • بازدید سال : 109,732
  • بازدید کلی : 3,129,786