اموزش مهارت زندگی / محمود عبدالهی
اموزش مهارت زندگی
مهارت زندگی یکی ازنیازهای ضروری در جامعه امروز است پیشرفت های علمی وفنی طی این سالها با خیلی مشکلها مواجه کرده است کنار امدن بااین مشکلها وفشار ها در زندگی وکسب مهارت های فردی واجتماعی را لازم وبخشی از واقعیت های زندگی است.
مهارت های زندگی یعنی ایجاد روابط بین فردی مناسب وموثر وانجام مسولیت های اجتماعی تصمیم گیری صحیح حل تعارض ها وکشمکش بدون توسل به اعمالی که به خود ودیگران صدمه بزند.مهارت های زندگی بر این اصل است که نوجوانان ما حق دارند توانمند شودونیازمند ان هستند که از خود در موقعیت های سخت زندگی دفاع کنند.
یادگیری مهارت های مثل :اعتماد بنفس .عزت نفس .قاطعیت .ارتباط موثر وتفکر خلاق ومهارت حل مسئله در دوران نوجوانی اثرات نسبتا پایداری برشخصیت انان خواهد گذاشت. رفتار تحصیلی انان را موثر واینده نگری انان را مثبت وانگیزه کاری انها را بیشتر میکند.
مجموعه این مهارت ها نه تنها به توانمند ساختن نوجوان ها در زندگی حال می اندیشد بلکه به توانند ساختن انها در زندگی اینده می شود.باعث حرکت افراد از ضعف مهارت به توانمندی مهارت منجر شودبتوانند مسولیت های اجتماعی وفردی را بهتر بپذیرند.
این مهارت ها هم حالت پیشگیرانه وهم کنترل ومدیریت مشکلات وهماهنگ کننده رویکرد های اموزشی میشود .
اموزش ای مهارت ها به نوجوان ها کمک می کند تا بتوانند در مور خود ودیگر انسان ها به طور موثر وشایسته عمل کنند.
اموزش این مهارت ها باعث پیشگیری از رشد پرخاشگری کاهش امار طلاق .اعتیاد .بزهکاری اجتماعی طلاق های عاطفی ...میشود .
مدارس نقش تعیین کنند های دارند درپیشگیری از اسیب های روانی واجتماعی وارتقا سطح سلامت وبهداشت روانی دانش اموزان دارند.اموزش این مهارت در مدارس باعث می شود اعتماد بنفس انها بالا برود بهبود رفتارهای اجتماعی وسازگاری اجتماعی می شود.
اموزش مهارت های زندگی باید اجباری شود و در کنار دیگر دورس به رسمی اموزش داده شود تا دانش اموزا ن بتواند راههای صحیح برخورد با مسایل را بهتر اموزش ببیند.
تااز ابتدا با اصول درس مهارت اشنا شوند .
1)ضرورت مهارت زندگی ؟
2)انواع مهار ت های زندگی؟