loading...
پیران فایل
پروپوزال و پایان نامه همه رشته ها
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
فعالیت های کلاس دهم تصویر سازی مدرسه شهید فهمیده+برنامه امتحانات هنرستان شهید فهمیده 20 2652 admin_piranshahrnet
نمرات (درس excel) آخرین ویرایش + مستمر 0 929 admin_piranshahrnet
نمره اطلاعات و ارتباطات آخرین ویرایش نوبت اول+ مستمر 8 1633 admin_piranshahrnet
دانلود کتاب.... و بررسی روشهای نفوذ به وب و تامین امنیت آن(نویسنده محمود عبدالهی) 0 1090 admin_piranshahrnet
فروشگاه مقالات و پروژه های دانشجویی و دانش آموزی فعال می باشد 0 1060 admin_piranshahrnet
گالری تصاویر مدرسه شهید فهمیده پیرانشهر 0 1116 admin_piranshahrnet
نمرات (درس مفاهیم پایه + نمره امتحان) آخرین ویرایش + مستمر 4 1379 admin_piranshahrnet
خالیدنجمی ریس کمیسون فرهنگی واموزش عالی:جامعه توسعه یافته نیازمندمعلمان باانگیزه است 0 1058 admin_piranshahrnet
نمرات (درس word) آخرین ویرایش نوبت اول + مستمر 0 1032 admin_piranshahrnet
نمرات (درس پاورپوینت) آخرین ویرایش + مستمر 0 908 admin_piranshahrnet
نمرات (درس سیسم عامل) + مستمر 0 883 admin_piranshahrnet
​روش محاسبه نمرات (درس مفاهیم پایه) 0 992 admin_piranshahrnet
محمود عبدالهی بازدید : 554 یکشنبه 02 اسفند 1394 نظرات (0)

محی الدین برشان

محی الدین برشان فرزند مرحوم درویش رحیم برشان مشهوریه (محی الدین گوی ره ش)در هفتم مهرماه سال 1311 ه.ش در ما سوه (زیوه گورک ایل تیمور)یکی ازروستاهای اطراف شهرستان مهاباد بدنیا آمد. او درخانواده ای مذ هبی و فرهنگی رشد ونمو یافت . سواد خواندن و نوشتن را ازپدرشان فرا گرفته و پس ازآن پیش ملای روستا و معلّم بچه های مالک روستا که مردم آن وقت به وی میرزا می گفتند مبادرت به درس خواندن ویادگیری کتابهای درسی آن دوره از جمله گلستان و بوستان سعدی نموده و سپس به مدرسه وفایی پیرانشهرمی روند وتا کلاس ششم ابتدایی تحصیل می نمایند.

ازسال 1338 همراه با خانواده پدری به شهرستان پیرانشهر رفته وازآن زمان تا کنون ساکن آنجا می باشند .

آقای برشان علاقه زیادی به آداب ورسوم ، فرهنگ و ادبیات کردی دارند و به دلیل همین علاقه به مطالعه ، تحقیق وجمع آوری داستانها و قصه هایی که در بین مردم رایج بوده واز کودکی آنها را شنیده پرداخته است وحکایات ، داستانها ، امثال وپندهای شفاهی را به صورت مکتوب درچهارعنوان کتاب تقدیم به دنیای فرهنگ وادبیات کردی نموده است .

کتابهای ایشان عبارتند از :

1- په ندی پیشینیان دردوجلد.

2- دیاری پیرانشار.

3- بیت های فولکلوری.

4- سه داستان برای کودکان .

نویسنده هرچهارعنوان کتاب را به کتابخانه های عمومی شهرهای کردنشین استان آذربایجان غربی اهداء نموده که ازطرف اعضاء علاقمند به کتاب وکتابخوانی استقبال خوبی ازآنها شده است .

محی الدین برشان معتقدند که کتاب بزرگترین دارایی فکری انسانهاست و بنا به فرموده حضرت علی (ع) : کتاب ، باغ و بوستان دانشمندان است . کتابخانه عمومی هر شهر به منزله کتابخانه شخصی شهروندان آن می باشد و هرچه کتابخانه عمومی ازنظرمنابع و امکانات مجهزترباشند مردم بایستی بیشتراحساس سعادت وخوشبختی نمایند.

اینجانب محی الدین برشان فرزندمرحوم درویش رحیم برشان مشهور به (محیدین گوی ره ش)، زایچه 1311 شمسی در روستای زیوه گورک ایل تیمور مهاباد، با شماره شناسنامه 239 به عرض میرساند از بدو شروع به تحصیلم در حجره علوم دینی در روستاهای منطقه پیرانشهر علاقه بسیار به ادبیات داشتم.در زمان شاه معدوم به علت مخالفت ر‍ژیم، زبان کردی را بی رونق کرده بودند و در آن زمان اگر نامه کردی را از شخص بیسواد هم می گرفتند مدتی به زندان می انداختند.شروع به خواندن قرآن کریم وگلستان سعدی نمودم که داستان های جالب و جذابی دارد و اکثر آن جنبه نصایح داشتند.وقتی گلستان را تمام کردم، شروع به خواندن بوستان نمودم. گاه و بیگاه با دوستانم مشاعره می کردیم از این رو بیشتر شعرهای بوستان را از بر کرده بودم بنابراین به دفعات در مشاعره برنده می شدم.تا آنکه به علت ضعف مالی دست ازخواندن برداشتم و مدتی به پینه دوزی، کارگری،  علافی،  خرید و فروش چای ورفت آمد به عراق مشغول گردیدم تا آنکه با سیاسیون هم مرام گردیدم و علیه ظلم شاه وجور ساواک سالها مبارزه کردم، در به دری دیدم و  زندانی شدم و تنها برادر شجیعم را بنام علی گوی ره ش را از دست دادم و بعد در کارخانه قند استخدام شدم و در

سال 1349 شمسی مدرک پایان تحصیلات ابتدایی را در پیرانشهر گرفتم و با انقلاب شکوهمند اسلامی که خواندن و نوشتن زبان کردی آزاد شد. خلاصه با همان علاقه که به ادبیات داشتم با کتابهای هژار و هیمن بیشتر آشنا شدم، در کتاب هژار داستان (په له هه وریک) و (به ره ومکوریان) و از کتاب ماموستا هیمن شعری به نام (په ری شیعرو راوه به راز) را خیلی دوست داشتم و می خواندم. سپس در سال 1374 شمسی شروع به جمع آوری اثرهایم نمودم در مدت 10 سال توانستم کتاب (دیاری پیرانشار) شعر و نثر و دو جلد پند و اندرز را کلاً به صورت شعر سرودم و سرودم و (به یته کانی فولکلوری) را اماده ساختم.اینک کتاب (دیاری پیرانشار) در342 صفحه تیراژ2000  جلد در سال 1384 شمسی به چاپ رساندیم و در  سالهای 1385و1386 (په ندی پیشینیان) به شعر در دو جلد اول( تیراژ3000 ) و جلددوم (تیراژ1000) جلد که هر دو 726 صفحه و5220 پندو اندرز می باشد و در همان سال کتاب (به یته کانی فو لکلور) را در 210 صحفه به تیراژ2000 جلد به چاپ رسانیدم.همچنین 50 داستان بچه ها را به زبان کردی در 9 جلد بنام (حه قایه ت بو مندالان) با شعر و نثر و یک جلد هم تمام شعر می باشد. در سال 88-1387 به تیراژ هر یک1000 جلد به چاپ رسانیده ام. 5 داستان ، کتاب (دیاری کوردستان)و یک جلد کتاب بچه ها زیر چاپ بوده که انشااله به زودی به چاپ و در دسترس علاقه مندان و ادیبان گرامی قرار خواهدگرفت. البته گفتنی است که 3000 هزار جلد از این کتا بها به ادیبان و کتا بخانه های کشوری اعم از دانشگاه و اساتید و  اشخاص و غیره اهداء نموده ام و  بیش از 50 برگ تقدیر نامه از دانشگاه، کتابخانه و ارشاد اسلامی و غیره دریافت نموده ام.  برای نمونه چند برگ  در ذیل قابل مشاهده می باشند. و از همه مهمتر کتابی به نام (شه هیدانی بی خه لات) که در وصف آن دلیر مردانی که در برابر رژیم شاه خائن نوکر آمریکا مثل کوه ایستادگی کردند و در زندانهای مخوف در زیر شکنجه دژخیمان جان دادندو تسلیم جانیان نشدند و در کردستان با در گیریهای متمادی به شرف شهادت نائل آمدند در حال جمع آوری اسم و بیو گرافی آنها می باشم که تا به حال نام و نشان 120 نفر در 307 صفحه که یقینا بیشتر هم خواهد شد در حال مرتب کردن آن کتاب و به دست آوردن نام و نشان و عکس دیگران که بی نامند و شهیدان گمنامند در حال جستجو به محل زندگی آنان می باشم تا بتوانم بیوگرافی که تا به حال به دست نیاورده ام  را به دست بیاورم و عنقریب کتاب را آماده وبه قسمت بخش کتاب در ارشاد اسلامی جهت اخذ مجوزتحویل نمایم و به چاپ برسانم. انشاالله و تعالی

1-دیاری پیرانشار: گه شاندنه وه‌ی ئاگری دامرکاوی پیشینیان

2-  په‌ندی پیشینیان

3- په‌ندی پیشینیان

4- به‌یته‌کانی فولکلوری

5- چیروکی گورگ و بزنوکه‌ی "تیتل و بیبل"

6- کومه‌له چیروکیک بومندالان و میرمندالان"له‌وته‌ی وته بیژانه‌وه"

7- کومه‌له چیروکیک بومندالان و میرمندالان

"پاشای‌دادگه‌ر"

 

8- چیروک بومندالان و میرمندالان: حاجی ریوی

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
پایان نامه ، پروپوزال و مقالات دانش آموزی و دانشجویی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    میزان رضایت شما از سایت؟؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1787
  • کل نظرات : 85
  • افراد آنلاین : 15
  • تعداد اعضا : 399
  • آی پی امروز : 1313
  • آی پی دیروز : 587
  • بازدید امروز : 2,873
  • باردید دیروز : 1,034
  • گوگل امروز : 88
  • گوگل دیروز : 178
  • بازدید هفته : 3,907
  • بازدید ماه : 7,865
  • بازدید سال : 109,976
  • بازدید کلی : 3,130,030