قرص اکس چیست؟
ازنظر شیمیایی اکس ترکیبی است به نام سه وچهار متیلن دی اکسی متیل آمفتامین(MDMA). اکستازی یا متیلن دی اکسی متیل آمفتامین از جدیدترین خانواده آمفتامین ها محسوب می شود.فرمول شیمیایی آن C11H15N2O می باشداکثرا آن را با موادی مانند کتامین اسپیدDXM MDEA مخلوط میکنندDXM دارویی برای درمان سرفه است که از طریق ...............
قرص اکس چیست؟
ازنظر شیمیایی اکس ترکیبی است به نام سه وچهار متیلن دی اکسی متیل آمفتامین(MDMA). اکستازی یا متیلن دی اکسی متیل آمفتامین از جدیدترین خانواده آمفتامین ها محسوب می شود.فرمول شیمیایی آن C11H15N2O می باشداکثرا آن را با موادی مانند کتامین اسپیدDXM MDEA مخلوط میکنندDXM دارویی برای درمان سرفه است که از طریق خشک کردن ریه ها در پزشکی به کار می رود. ولی چون خاصیت جذب آب دارداستفاده زیاد آن خطرناک است. MDMA ترکیب جدیدی نیست اکستازی خالص پودری سفید متشکل از کریستالهای ریزاست از این پودر بوی کپک بم مشام می رسد در صورت ناخالصی اکستازی به رنگهای قرمز وقهوه ای نیز دیده میشود این ماده به اشکال قرص کپسول پودر استنشاقی وبرچسبهای پوستی موجود است
قرص های اکس که بین 8 تا 120 میلی گرم وزن دارند می توانند سفید باشند اما با نشانه هایی مثل چهره های خندان یا ستاره که روی آنها حک شده است به فروش می رسد.قرص هایی که روی آنها آرم شبدر و میتسوبیشی حک شده بسیار خطرناک هستند. این قرص اغلب به نام Love Pill نامیده می شود چرا که به صورت مقطعی قدرت درک انسان بویایی لامسه بینایی چشایی وشنوایی را تقویت می کند.
◄ علائم و خطرات مصرف قرص اکس:
علائم قرص اکستازی تا حدود 20 دقیقه بعد از مصرف نمایان می شود این نشانه ها شامل زدن نبض ضربان بالای قلب دهان خشک مردمک گشاده شده تنش عضلانی گرفتگی عضلانی تلاطم معده وهمچنین گرم ومرطوب شدن است. همچنین اکستازی این توانایی را دارد که با شاخه شاخه شدن اعصاب مغزی یا پاره شدن آنها کمک کرده وبه دنبال آن شبکه اعصاب مغز دچاراختلال می شود. MDMA به نورونهای سروتونژیک در مغز آسیب می زند این نورونها سروتونین ترشح می کنند. این ماده بعد از ترشح باعث ایجاد شادی در فرد می شود واصولا وقتی ترشح آن زیاد می شود که فرد باید احساس شادی بکند بعد از این مرحله شادمانی سلولها مواد دیگری ترشح می کنند که سطح سروتین را پایین می آورد. اکس این سلولها را بلوکه می کند و باعث می شود سروتین برای مدت بیشتری باقی بماند و فرد برای زمان بیشتری احساس شادی و بی غمی کند. مصرف طولانی مدت اکس چرخه تولید ومتابولیسم سروتین را مختل می کند و در نتیجه میزان سروتین مغزی کاهش پیدا می کند. همین امر باعث بروزافسردگی می گردد.
خطرات اکستازی شامل مراحل زیر است
1-به دلیل شرایط نا مساعد ساخت اغلب قرص ها تا 40 درصد خالص هستند
2- مصرف کنندگان معتقد هستند که هرچه از مدت زمانی که قرص را مصرف می کنند بگذرد برای گرفتن نتیجه مشابه باید میزان بیشتری مصرف کنند.
3-حدود 90 درصد افرادی که اکستازی مصرف می کنند برای از بین بردن دردها وبیماری های بعدی به مواد مخدری چون هرویین روی می آورند.
4- 67درصد افرادی که این قرص ها را مصرف می کنند پس از مدتی بنده قرص شده ومجبور می شوند طی برنامه منظمی آن را مصرف کنند.
قرص های موجود در بازار ایران عناوین مختلفی دارند:دلفین لنگر صلیب سرخ رنو سان شاین سوپرمن هوندا اپل امگا پلیکان لاو مرسدس وغیره.این قرص ها باقیمت هرعدد 6 تا 12 هزار تومان به فروش می رسند. دلفین ارزانتر است. زودتر بی اثر می شود. صلیب سرخ قویتر است جوانانی که اقدام به مصرف این قرص ها می کنند به دلیل اینکه دچار توهماتی در بینایی شنوایی ودیگر حواس می شوند بدون آنکه متوجه خطرات بشوند دست به کارهایی می زنند مثلا پنجره را باز کرده وبیرون می پرند ویا در ماشینی که به سرعت حرکت می کنند در را باز کرده وبیرون می پرند این افراد چیزهایی را که واقعیت ندارد می بینند ومی شنوند ودر مورد عوارض طولانی مدت اکس باید گفت این قرص ها به کبد وکلیه آسیب می رسانند وفشار خون را بالا می برند ودر یکی از حمله های فشار خون خونریزی مغزی ایجاد می شود. این مواد اعتیاد آور هستند به این معنا که فرد تمایل به استفاده مجدد برای رسیدن به حالات دلخواه پس ازمصرف را پیدا می کند وبه سرعت میزان دوز مورد نیاز افزایش پیدا میکند وشخص بعد از عادت به اکس برای کنار گذاشتن آن دچار علایم اضطراب وعلایم ترک می شود.
همه چیز درمورد شیشه
می خواهیم همه چیز درمورد شیشه یا به عبارتی آیس را در این بخش به شما بگوییم. با مطالعه ای این مطلب از شیشه، کریستال، آیس و اکستازی اطلاعات بسیار خوبی دریافت خواهید کرد. يكي از انواع مواد مخدر كه امروزه از مواد نسبتاً پر مصرف مي باشد ، آيس ، شيشه يا كريستال است. وجه تسميه اين مادهمخدر اين است كه اين ماده در بعضی حالات ، شكل ظاهري آن شبيه خرده شیشه است و يا تكههاي كوچک يخ ، اما بیشتر به صورت دانه های ریز است . اين ماده در اروپا و آمريكا بيشتر به نام آيس شناخته ميشود. شابو كه در آسياي جنوبشرقي و خاوردور رواج دارد نيز شباهتهايي با اين ماده دارد.
تحقيقات نشان ميدهد كه مهمترين تركيب اين مادهمخدر آمفتامين است. سابقه توليد و مصرف آمفتامين به قبل از جنگ جهاني دوم ميرسد و در زمان جنگ جهاني دوم به عنوان يك داروي مؤثر در رفع افسردگي سربازاني كه مشغول جنگ بودند و يا نيروهايي كه قرار بود چندين شبانهروز را به صورت پيوسته به نبرد مشغول باشند و فرصت استراحت نداشتند براي بالا بردن سطح انرژي آنان استفاده ميشد.
با گذشت زمان و مشخص شدن عوارض خطرناك اين ماده و اعتياد به آن ، كاربرد اين ماده به عنوان دارو به تدريج كنار گذاشته شد اما سوداگران و توليدكنندگان موادمخدر ، استفاده از اين ماده را در تهيه موادمخدر جدید در دستور كار خود قرار دادند. شايد اولين و مهمترين مادهمخدري كه از آمفتامين به دست آمد و در سطح وسيع مورد مصرف قرار گرفت اكستازي باشد. قرص اكستازي در كشور ما به ندرت مشاهده و مصرف ميشد اما در سالهاي اول دهه هشتاد ، مصرف آن افزايش يافت و انواع و اقسام اين قرص در بازار قاچاق مشاهده مي شد.
مصرف اكستازي در پارتيها و ميهمانيها به عنوان يك ماده انرژيزا مصرف ميشود و مصرفكنندگان آن ميتوانند ساعتها بدون استراحت بيدار بمانند و از انرژيهاي نهفته يا ذخيره شده در جسم خود در حد بالايي بهرهبرداري نمايند كه پس از مدتي شديداً با كمبود انرژي مواجه ميگردند كه از ظاهر آنها كاملاً مشخص ميشود. متأسفانه يكي از تبليغات غلط در مورد اين مادهمخدر اين است كه حتي رسانههاي جمعي از آن به عنوان قرص شادي یا انرژی زا ياد ميكنند درحاليكه اين ماده از خود هيچگونه انرژي و شادي ندارد و انرژيهاي ذخيره شده جسم را به يكباره آزاد ميكند و انرژي كه بايستي در طول چندين شبانهروز مصرف شود ، يكشبه استفاده ميشود و بعد از تمام شدن اثر آن ، شخص مصرفكننده به شدت احساس ركود و خستگي ميكند و اين آغازي است براي مصرف دوباره و دوباره تا اعتياد كامل . خوشبختانه در حال حاضر مصرف اکستازی تا حد قابل ملاحظه ای کاهش یافته است تا جایی که اکستازی به عنوان یک ماده مخدر بیس و پایه در مصرف کنندگان مواد مخدر مشاهده نمی شود ، اما متاسفانه مصرف شیشه تا حد زیادی افزایش یافته و مصرف آن در حال ازدیاد نیز می باشد .
اكستازي اغلب به صورت قرص و خوراكي و به ندرت به وسيله روش جذبي از طريق پوست استفاده ميشود اما شيشه به صورت تدخين يا كشيدني. براي مصرف شيشه ابزار مخصوص وجود دارد كه به آن پايپ Pipe گفته ميشود و شبيه يك چپق شیشه ای است. نشئگي حاصل از مصرف اين ماده تقريباً شبيه هيچ مادمخدر ديگري نيست. عوارض مصرف اين ماده ، بسيار خطرناك و سنگين است. مصرفكنندگان اين ماده در دفعات اولیه مصرف ، گاه تا 72 ساعت نميخوابند. در اين مدت ، سطح انرژی بسیار بالا ، توهم شديد و خيره شدن به يك نقطه خاص براي چندين ساعت و همينطور رفتارهاي بيپروا ، از حالات نشئگي اين ماده محسوب ميشود. پس از بين رفتن اثر اين ماده ، شخص مصرفكننده طوري احساس خستگي و كوفتگي ميكند كه ممكن است حدود 48 ساعت يا 2 شبانهروز به صورت پيوسته خواب باشد و پس از بيداري سر دردهاي شديد ، بيقراري ، لرزش و حركات غيرعادي اعضاء بدن مثل دست و سر از حالات آن است.
مصرفكنندگان شيشه براي از بين بردن اين حالت معمولاً دوباره مصرف ميكنند و مانند ساير موادمخدر فرايند اعتياد آغاز ميشود و پس از مدتي مصرفكننده شيشه تبديل به يك معتاد تمامعيار ميشود كه البته با مصرفكنندگان ساير موادمخدر مثل ترياك و حتي هرويين بسيار تفاوت دارد. عوارض مصرف شيشه را در طول چندماه ، حتي مصرف هرويين در طول چندين سال به وجود نميآورد.
عوارض مصرف شيشه به قدری وحشتناک است که حقیقتاً هرویین و یا قوی ترین مخدرهای سنتی در مقابل آن بسیار ضعیف هستند .مصرفكننده شيشه در حالت خماري ، دست به حركات جنونآميزي ميزند كه شايد از ديوانگان زنجيري هم سر نزدند. از مهمترين عوارض طولاني مدت مصرف شيشه كه معمولاً بعد از گذشت كمتر از 6 ماه مصرف خود را نشان ميدهد اختلال شديد در عملكرد دريچه پروستات است كه معمولاً ادرار و اسپرم با هم دفع ميشوند. آسيبهاي شديد كبدي و جوشهاي صورت ، ايجاد عفونت در دستگاه گوارش ، خصوصاً روده ها ، كوچك شدن بيضهها به همراه درد شديد و تضعيف قواي جنسي از ديگر عوارض اين مادهمخدر خطرناك است.
توهمات شيشه به گونه ای است که بیان آن ها کار ساده ای نیست ، باورکردنی نیست . شیشه ای ها پس از گذشت مدتی از مصرف شیشه شدیداً بدبین می شوند ، همه مردم را دشمن خود می دانند ، فکر می کنند سیستم های امنیتی از کا ، گ ، ب گرفته تا سی آی ، ای همه دنبال آن ها هستند ، تصور می کند در همه جا مشغول پاییدن او هستند ، حتی در خانه اش ابزار مراقبت کار گذاشته اند ، به نزدیک نرین افراد خانواده خود شدیداً بدبین می شود ، بدبینی که قابل گفتن نیست ، اگر متاهل باشد به همسر خود بدبین می شود حتی فکر می کند که فرزندانش متعلق به او نیستند ، وقتی با او صحبت می کنند هرگز حاضر نیست حرف و صحبت دیگران را بپذیرد و تایید کند ، فکر می کند همه اشتباه می کنند ، همه دنیا اشتباه می کنند و فقط اوست که درست فکر می کند ، یکی از تفکرات جالب شیشه ای ها این است که فکر می کنند از زمانی که مصرف کننده شیشه شده اند بسیار پیشرفت کرده اند و تبدیل به انسان های دانایی شده اند و چیزهایی را می فهمند که دیگران نمی فهمند .
هرگز خود را معتاد نمی دانند ، مصرف کنندگان تریاک را بسیار بی کلاس می دانند و اگر مثلاً به آن ها گفته شود که به جای شیشه تریاک مصرف کنند که این عوارض را ندارد ، عصبانی می شوند و می گویند : تریاک ! من تریاک مصرف کنم ! متأسفانه در صحبتهاي عاميانه گفته ميشود كه شيشه چون مرفين ندارد پس اعتياد هم ندارد. چقدر این نگرش اشتباه ؛ غلط و گمراه کننده است . این نگرش که فقط مواد مرفین دار و یا مواد بر گرفته از خانواده تریاک اعتیاد آور هستند و بقیه مواد که صناعی هستند و مرفین ندارند ،اعتیاد آور نیستند ، دنیا را گمراه کرده است .
از ديدگاه كنگره 60 كه نتيجه تحقيقات علمي و مشاهدات و تجربههاي عيني است ، هر ماده اي كه مصرف آن انسان را از تعادل طبيعي خارج كند مستقيماً روي سيستم توليدكننده مواد شبهافيوني و ضددرد و نوروترانسميترها در سيستم عصبی اثر ميگذارد و باعث تخريب آن ها ميشود. طيف تركيبات مواد شبهافيوني كه در جسم انسان توليد ميشود به قدري گسترده و ناشناخته است كه به غلط تصور ميشود فقط مرفين يا مشتقات آن روي آن اثر ميگذارد هرچند همين موضوع را هم بسياري نميدانند اما تحقيقات كاربردي كنگره 60 با قدرت و اطمينان اين موضوع را ثابت كرده است كه كليه موادي كه انسان را از حالت تعادل طبيعي خارج ميكند ، شامل هرويين ، ترياك ، شيره ، الكل ، حشيش ، كراك ، شيشه ، اكستازي ، قرصهاي خواب ، آرامبخش و ضدافسردگي ، دیفنوکسیلات ، ترامادول ، بروفن و حتی استامینوفن ، كه بدون تجويز پزشك مصرف گردد نيز مستقيماً روي اين سيستم اثر ميگذارند و باعث تخريب آن ميشوند .
يكي از انواع مواد شبه افیونی یا واسطه های شیمیایی سیستم عصبی که شدیداً بر اثر مصرف شیشه آسیب می بیند و تولید آن دچار اختلال می شود ، سروتونین است که مستقیماً در خلق و خوی ما اثر گذار است . از ديدگاه كنگره 60 شيشه يك ماده مخدر بسيار قوي و خطرناك است و اعتياد آن در مقايسه با مواد مخدر شناخته شده نظير ترياك و هروئين بسيار سنگينتر و خطرناكتر است. و به اعتقاد كنگره 60 هر نوع اعتيادي قابل درمان است. هماكنون مصرفكنندگان شيشه بسياري در كنگره به درمان قطعي رسيدهاند .