آموزش ساخت تابلو LED ثابت
الف) مقدمه اي در مورد تابلو LED ثابت
یکی از روش هایی که می توان به وسيله آن خدمات و یا محصولات خود را به شکلی خلاصه به دیگران معرفی نمود استفاده از تابلو LED ثابت است.
امروزه استفاده از تابلو LED ثابت به دليل مصرف كم ، نور زيبا ، تعمير آسان ، عمر طولاني و ... روز به روز در حال گسترش است تا جايي كه توانسته جايگزين مناسبي براي تابلو هاي نئون باشد كه پيش از اين مورد استفاده قرار مي گرفت.
همچنين ساخت تابلو ثابت LED نسبت به تابلو نئون نياز به تجهيزات و تخصص كمتري دارد و مي توان با حداقل فضا و امكانات اقدام به ساخت تابلو LED ثابت در رنگ هاي مختلف نمود.
اينگونه بود كه ما بر آن شديم تا پكيج آموزش ساخت تابلو LED ثابت را تهيه كرده و در اختيار همكاران گرامي قرار دهيم كه در ادامه مطلب مي توانيد اطلاعات كاملي را درباره مشخصات و محتويات آن كسب كنيد.
ب) مشخصات پكيج آموزش ساخت تابلو ثابت LED
- آموزش ساخت تابلو LED ثابت در قالب 21 فیلم آموزشی كه بوسيله اتوران موضوع بندی شده اند ارائه مي شود كه فيلم هاي آموزشي توسط گروه تابلو کاران و به زبان فارسی تهیه شده اند.
- مراحل آموزش ساخت تابلو LED ثابت درقالب چهار گام مجزا می باشد که شامل دو گام نرم افزاری (آموزش نرم افزارCoreldraw و آموزش نرم افزار جانبی Ledtool ) و دو گام سخت افزاری (نحوه برقراری اتصالات LED ها و آموزش ساخت مدار فلاشر ) است.
- نرم افزارهای مورد نياز جهت ساخت تابلو LED ثابت Coreldraw و Ledtool به همراه فایل های کرک و آموزش روش كرك آنها جهت نصب و استفاده در پکیج آموزشی قرار داده شده اند.
- روش اتصال LED ها در پكيج آموزش ساخت تابلو LED ثابت بدون استفاده از مقاومت بوده و با حداقل سیم کشی انجام می گیرد و در صورت قطعی یک LED فقط همان LED خاموش خواهد شد و برخلاف برخی روشهای دیگر ( مثل اتصال با 220 ولت که با قطع یك LED بقیه نیز خاموش می شوند) بقیه LED ها روشن می مانند.
- جهت قیمت گذاری تابلو LED ثابت ، روش محاسبه تعداد LED های بکار رفته و متراژ طرح ترسیم شده طی یک فیلم آموزشی و بصورت دقیق توضیح داده شده است.
- آموزش ساخت تابلو LED ثابت نیز به مانند دیکر پکیج های آموزشی گروه تابلوکاران از یکسال پشتیبانی فنی برخوردار است و در صورتی که در طی مشاهده آموزش و یا هنگام تولید تابلو LED ثابت دچار مشکلی شدید و یا سوالی برایتان پیش آمد می توانید از طریق ایمیل و یا تماس مستقیم تلفنی با ما در ارتباط باشید.
ج) محتويات پكيج آموزش ساخت تابلو ثابت LED
همانطورکه گفته شد مراحل آموزش در پیکج آموزش ساخت تابلو LED ثابت در چهار گام مجزا تعریف شده است. این گام ها به دقت انتخاب شده اند و اگر شما به ترتیب آنها را ملاحظه کرده و طبق آنها عمل نمایید در نهایت به سادگی قادر به تولید تابلو LED ثابت خواهید شد.
گام اول: آموزش ترسیم طرح مورد نظر توسط نرم افزار coreldraw :
در این گام به كمك فیلم های آموزشی نحوه کار با نرم افزار coreldraw را مي آموزيد تا بدین وسیله بتوانید طرحی را که سفارش گرفته اید رسم نمایید.
از آنجایی که coreldraw یک نرم افزار حرفه ای در زمینه طراحی است ، ما ادعا نمی کنیم که در این گام آنرا بصورت کامل آموزش می دهیم ، لیکن آن قسمتهایی را که جهت ساخت تابلو LED ثابت از این نرم افزار باید بدانید را خواهیم گفت.
طی فیلم های آموزشی نحوه نصب و کرک نرم افزار، نحوه ترسیم اشکال آماده و استاندارد ، نحوه وارد کردن متن و سایز بندی آن، به همراه بسیاری تنظیمات دیگر را فرا خواهید گرفت.
گام دوم: تعیین محل قرار گرفتن LED ها در طرح ترسیم شده :
در این گام شما فرا می گیريد که چطور توسط نرم افزار جانبی ledtool محل قرار گرفتن LED ها را در طرح ترسیم شده مشخص کنید.
این نرم افزار به صورت اتوماتیک و در عرض چند ثانیه دور تا دور طرح ترسیم شده را با شکل LED ای که برایش تعریف کرده اید جایگزین می کند و علاوه بر محل قرار گرفتن LED ها ، محل پایه های هر LED نیز بدین وسیله مشخص می شود.
همچنین به وسیله این نرم افزار می توانید فاصله بین LED ها را نیز تعیین نمایید که این فاصله از یک تا چند میلیمتر قابل تنظیم است.
آموزش این نرم افزار در قالب چهار فیلم آموزشی ارائه شده است که شامل نحوه نصب و کرک نرم افزار، نحوه استفاده از نرم افزار و نحوه ساخت شکل LED در سایزهای مختلف مي باشد.
پس از انجام این مرحله از کار بایستی طرح نهایی شما به وسیله دستگاه لیزر بر روی پلکسی یا MDF و یا ... اجرا شود که جهت این کار می توانید به دفاتر تبلیغاتی و کسانی که دستگاه لیزر دارند مراجعه کرده تا آن را برایتان انجام دهند.
البته این مرحله از کار را می توان به صورت دستی نیز انجام داد.
بدین صورت که از طرح نهایی تان پرینت بگیرید و آن را بروی پلکسی ، MDF و... بچسبانید و سپس به وسیله دریل و مته حدود 1 جای پایه های LED ها را سوراخ کنید. که این روش به دلیل دقت پایین و نیاز به صرف زمان زیاد نسبت به روش قبل توصیه نمی شود.
گام سوم : آموزش نحوه جايگذاري و برقراری اتصالاتLED ها :
حال که در دو گام قبل مراحل نرم افزاری کار را انجام دادید، نوبت به ساخت عملی تابلو LED ثابت می رسد.
در این گام فرا می گیرید که چگونه LED ها را در محل خود قرار داده و اتصالات بین آنها را برقرار کنید و در نهایت پس از اتصال منبع تغذیه تابلو LED ثابت خود را روشن نمایید .
این مراحل در قالب 5 فیلم آموزشی ارائه شده است.
در فیلم اول مبانی کار با LED ها (ولتاژ کاری ، پایه های مثبت و منفی و ... ) را خواهید آموخت تا کسانی که تابحال با آن آشنا نبوده اند ، برای ادامه کار آماده شوند.
در فیلم دوم سه روش برقراری اتصال LED ها که شامل روش سری، موازی و روش ترکیبی است به صورت مفصل و با جزئیاتی در مورد نحوه تقسیم ولتاژ و جریان در هر یک از این روش ها توضیح داده شده اند.
و در نهایت فرا می گیريد که چگونه LED ها را دسته بندی کرده و اتصالات آنها را در تابلو LED ثابت برقرار کنید .
روش ترکیبی که در واقع همان روش نهایی اتصال LED هاست که ما آموزش داده ایم در مقایسه با روشهای دیگر دارای مزایايی می باشد از جمله نیاز به حداقل سیم کشی، بی خطر بودن نسبت به روش 220 ولت و عدم قطعی LED های دیگر در صورت قطع شدن یک LED .
در فیلم سوم حالت های مختلفی که ممکن است در هنگام یک طراحی واقعی برایتان پیش بیاید مورد بررسی قرار گرفته است.
حالت اول : ساخت تابلو LED ثابت با ولتاژهای مختلف منبع تغذیه ( 12، 24 و 48 ولت ).
حالت دوم : روش کار با LED هايی كه ولتاژهای کاری مختلفي دارند ( 2 و3 و... ) .
حالت سوم : وقتی که با تقسیم LED ها به عدد رندی نرسید را بررسی می کند.
در فیلم چهارم یک تابلو LED ثابت ساخته شده و دوربری شده را نمایش داده ایم و نکاتی را در مورد آن گفته ایم تا با رعایت آنها بتوانید در نهایت اقدام به ساخت تابلو LED ثابت خود نمایید.
در فیلم پنجم با توجه به اینکه بعد از انجام مراحل ساخت ، شما نیاز به قیمت گذاری برای مشتریان خود دارید. نحوه محاسبه تعداد LED های به کار رفته در طرح رسم شده و همچنین نحوه محاسبه متراژ کل کار را به شما می آموزیم همچنین در مورد روش صحیح قیمت گذاری براساس تعدادLED ها و معایب قیمت گذاری براساس متراژ کل صحبت خواهیم کرد.
گام چهارم : آموزش ساخت مدار فلاشر ( چشمك زن ):
فلاشر مداری است که به شما این امکان را می دهد تا بتوانید تابلو LED ثابت را به روش های مختلفی روشن و خاموش کنید ( چشمک زدن قسمتهای مختلف تابلو LED ثابت ) این مدارات را می توان به روشهای مختلفی طراحی کرد و برای ساخت آنها نیز آشنایی با مبانی الکترونیک لازم است.
لیکن ما سعی کرده ایم با معرفی مداری ساده که قطعات آن نیز به سهولت در بازار یافت می شود شما را در ساخت مدار فلاشر یاری رسانیم .
مراحل آموزش این گام در قالب 4 فیلم آموزشی ارائه شده است که در طول آنها با قسمت های مختلف یک مدار فلاشر آشنا می شوید و در ادامه هر یک از این قسمتها بصورت جداگانه بررسی می شوند و در نهایت توسط نرم افزار شبیه ساز پروتئوس کل مدار شبیه سازی شده و نکات لازم در مورد آن بیان می شود.
د) سوالات متداول در مورد آموزش ساخت تابلو ثابت LED
- آیا نرم افزارهای مورد نیاز جهت ساخت تابلو LED ثابت در پکیج شما موجود است؟
بله، نرم افزار ledtool , coreldrow به همراه فایل کرک و آموزش نحوه کرک کردن آنها در پکیج آموزشي موجود است.
- مطالب آموزشی بصورت فایل PDF ، کتاب یا CD است؟
آموزش در قالب یک DVD آموزشی است که مطالب آن بصورت فیلم های آموزشی و به زبان فارسی توسط گروه تابلوکاران تهیه شده اند.
- آیا برای ساخت تابلو LED ثابت نیاز به داشتن دستگاه لیزر داریم؟
خیر، بعد از ترسیم طرح و آماده کردن آن توسط نرم افزار ledtool ، می توانید طرحتان را برای کسانی که دستگاه لیزر دارند ببرید(عموماً دفاتر تبلیغاتی) تا برایتان برروی پلکسی، MDF و... انجام دهند.
- اگر مدار فلاشر را نتوانیم بسازیم ، باید چه کار کنیم؟
همانطور که گفته شد ساخت مدار فلاشر نیاز به آشنایی شما با مبانی الکترونیک دارد و اگر نخواستید یا نتوانستید آن را بسازید ، می توانید از نمونه های آماده موجود در بازار استفاده نمایید.
- قیمت یک تابلو LED ثابت را چگونه باید تعیین کنیم؟
در گام سوم یکی از فیلم های آموزشی مختص محاسبه تعداد LED های بکار رفته و متراژ کل کار است که طی آن با نحوه قیمت گذاری آشنا مي شوید.
- اگر تابلو LED ثابت ما دچار عیبی شد یا با مشکلی مواجه شدیم ، آیا شما راهنمایی مان می کنید ؟
هر یک از محصولات آموزشی گروه تابلوکاران دارای یکسال پشتبانی فنی می باشد که می توانید از طریق ایمیل یا تماس مستقیم تلفنی مشکلاتتان را مطرح کنید.